lørdag den 19. juli 2014

Fredag den 18. juli

Så er rejsen startet. Fra Lilleheden Trinbræt (kl.9.19) gik det med tog via Hjørring til Frederikshavn, hvor skyerne slap, da Stena Danica stævnede ud mod Göteborg. Det blev en smuk og rolig overfart med mange suler, især nord for Læsø. Desværre så jeg ikke noget til den sortbrynede albatros, der atter dukkede op ved Grenen i går aftes og blev set til morgen igen.
Jeg fik også set 6 marsvin - 2 nord for Læsø (som er et af artens kerneområder i det nordlige Kattegat) og 4 ud for Göteborg skærgård. I skærgården var der to grupper af spættede sæler. Som det ses på billedet lå den ene gruppe tæt på havnen.
Fra Göteborg gik det med bus 841 mod Lysekil. Lige inden vi nåede Lysekil, krydsede vi Gullmarsfjorden om bord på Gullmaj.
Jeg nåede Lysekil ved 18-tiden. Efter at være blevet installeret på Fjordhotellet, som er ferielejligheder midt i et lejlighedskompleks, var det tid til en aftentur til havnen, hvor der var feriestemning med levende musik - der manglede nu en harmonika med en Evert Taube-melodi.....

1 kommentar:

  1. Hej Anders.

    Tillykke med den gode begyndelse, suler, marsvin og sæler på første dag. Det lover jo godt for turen.

    Jeg følger med på sidelinjen.

    Hugo

    P.S. tre nye arter i går.

    SvarSlet