mandag den 28. juli 2014

Mandag den 28. juli

Ovenpå gårsdagens lange program - og de øvrige 9 hektiske dage, var det tid til en roligere dag. Efter morgenmad og proviantering aflagdes et besøg på turistkontoret nær havnen - her fik jeg anskaffet mig et Shetlandskort - tak for lån til Elisabeth og Mihael for lån af deres ind til nu. Turen i dag gik til Northmavine, det nordvestlige hjørne af Shetland - første stop var Hillswick - en lille hyggelig bebyggelse med kirke, hotel og en fællesdrevet butik.
Næste stop var Braewick med en lille strand med meget groft sand - og udsigt til forrevne klipper. Her blev der også tid til en pause på en fin lille café med kaffe og scones.
Næste stop var ved Stenness - det var svært at forestille sig at det en gang havde været et driftigt fiskersamfund - og endnu længere tilbage var her vulkansk aktivitet.
Desværre drev tågen ind ved Eshaness, hvor vi skulle have nydt de flotte klippeformationer, men sådan er Shetland også. Kørte tilbage til Lerwick og kørte via havnen for at se nogle af de store fiskefartøjer der. Vi talte med nogle af dem, der arbejder på Shetland Catch - de var i gang med at losse en båd fra Peterhead på Orkney for en ladning sild. Nogle gange lander fartøjer fra Hirtshals ogsp deres fisk her. Båden på billedet er fra Shetland.
Og så stjal sælerne billedet. Vi oplevede en halv snes voksne gråsæler, der holdt til ved båden fra Peterhead - det viste sig at sælerne ofte bliver fodret af folkene på fiskeindustrien.
På vejen fra havnen til byen tog jeg ind forbi og fortalte folkene på Shetland Times om min rejse - de var interesseret i at bringe noget om den, og det kommer formodentlig i på fredag - også i netudgaven. Her står jeg udenfor avishuset sammen med Stephen Kennedy Gordon, der er tegner på avisen - og åbenbart også almindelig journalist - det bliver spændende at se, hvad der kommer ud af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar