fredag den 25. juli 2014

Fredag den 25. juli

Vågnede op til overskyet morgen, men det var nu stadig lunt og virkede ikke som om vejret var skiftet. Der spekuleres om regntøjet skal i rygsækken.
Dagens vandring på Nordsjøløypa foregår på øen Stolmen vest for Selbjørn. Turen går igennem et hedelandskab, der er mere frodigt end på Selbjørn. Og det blev regnvejr - heldigvis let regn og kun i et par timer.
Udsigt over den centrale del af øen - der skulle være urfugle i området, men de er sikkert svære at finde uden for yngletiden.
Et flot eksemplar af et af de mange nærmest vilde får, der lever i de mennesketomme områder på store dele af øen. De smager sikkert rigtigt godt - det var en fin fårespegepølse, jeg smagte hos Hallvard i går.
Glimt fra den hyggelige bygd, Kvalvåg - navnet antyde at der har foregået hvalfangst herfra - måske på samme måde, som det drives på Færøerne i dag. Det var iøvrigt her i Kvalvåg at man begyndte på brugdefangst med henblik på at bruge hajens leverolie som lyskilde - det har sikkert duftet hæftigt, når man skulle lyse stuen op på en vinteraften...
Denne store regnspove havde pyntet lidt ekstra oppe på heden, men nu havde den altså valgt at slå sig ned på havnen i Våge.
Og på ægte Kirsten Hüttemeyer-manér spejdes der nu mod rejsens næste mål, Shetlandsøerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar