søndag den 17. august 2014

Søndag den 17. august

Det blev til en dag i Wilhelmshaven i stedet for en tur til Helgoland - der havde nu nok heller ikke været specielt spændende i hård kuling og regn.
Dagens program startede med en historisk havnerundtfart med denne båd fra Marinemuseet.
I anden halvdel af 18-hundredtallet skulle en tysk flåde være en af måderne at samle det tyske rige på, Wilhelmshaven blev med sin placering hurtigt valgt som den vigtigste havn. Slusen her var den største af sin art på dette tidspunkt.
Havnen var også meget vigtig under første og anden verdenskrig - i sidstnævnte var der op til 40.000 beskæftiget omkring flåden og værftet, hvor bl.a. Tirpitz blev bygget.
Wilhelmshaven er stadig Tysklands største flådebase - er må ikke tages fotos i selve flådehavnen, så jeg nøjes med et fartøj på værft.
På Marinemuseet kan man opleve den tyske flådes korte historie - og komme ombord på bl.a. en fregat og en ubåd.
Man kan også læse om det store oprør i den tyske flåde under første verdenskrig, hvor matroserne nægtede at parere ordre om at kæmpe videre, da fredsforhandlingerne var gået i gang.
Ved besøget på Vadehavsmuseet var det mest imponerende at man kunne kravle ind i et kaskelotskelet, hvor man havde lavet plastikmodeller af hjerte og lunger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar