fredag den 1. august 2014

Torsdag den 31. juli

Gik fra borde i Aberdeen omkring kl.7 og direkte op til banegård, hvor der var en times venten på toget til Inverness.
Det var midt i myldertiden, men der var styr på det, for de påstigende passagerer fik simpelthen ikke adgang til perronen, før de udstigende var væk. Der var heldigvis også plads til os, selvom vi ikke havde reserveret plads - det koster iøvrigt ikke noget at reservere plads her. Turen til Inverness gik gennem et landskab, der godt kunne minde om det danske - dog var der lige nogle højere bjerge i baggrunden.
Tiden i Inverness blev især fordrevet på det meget hyggelige Victoria Market, hvor alle forretningerne er holdt i gammel stil - og hvor mange kan købe sig en kilt, en sækkepibe eller et våbenskjold med familienavnet på.På billedet ses fiskehandleren, som jeg fik en snak med - han sælger bl.a. kveller, som han får fra Bretagne.
Sidst togtur gik op til Aviemore, hovedbyen for turismen i højlandet - det er en af de hyggeligste togstationer, jeg længe har set - iøvrigt er en del af togscenerne fra Harry Potter-filmene optaget i disse omgivelser - læg mærke til damplokomotivet på den højre perron.
Efter at vi var blevet installeret i B&B hos Lizzie Cooper, gik aftenen med besøg på Old Bridge Inn, hvor de efter aftensmaden var gælisk musik med en 8 udvalgte unge fra lokalområdet, som lige havde spillet til Commonwealth Games, som foregår i øjeblikket. De var meget dygtige og det var meget stemningsfyldt - nu mere bliver det næsten ikke mere skotsk - nåhh, jo, jeg mangler at smage haggis....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar